Taikai 15-17 Juni 2018 ett fantastisk träningsläger


Att delta på detta träningsläger er en fantastisk upplevelse! Här samlas Martial Art människor från hela Europa och Japan. Det arrangeras av IMAF Spain (International Martial Art Federation Spain.) Det är det bäst arrangerade lägret jag varit på och det ligger en otrolig jobb bak det hela

Det finns många olika klasser att välja mellan och valen kan ibland vara mycket svåra då det är så många bra instruktörer till våran disposition.

I denna fritidsanläggning Cala Montjoi https://www.montjoi.com/ bor vi i små bungalows i nåt som ser ut som en miniby av små vita hus med små smala bilfria gator emellan. Det finns endast två små gator där bilar kan köra för att få leverera varor.

I kantinen intas alla måltider och man får köa för att få bordssittning då det är runt 500 personer som ska äta. Vid ministadens egna strand finns såklart en bar som är samlingspunkten för alla då vädret brukar vara bra och man behöver kyla ned sig lite med en kall kristallklar öl som blänker frestande i solen eller en sötsur förfriskande Fanta Limón eller kanske en Cafe con Leche, eller ett glas vin mmmm valen är många här med. Ja här kan du verkligen träna på lite spanska om du har lust. Kanske "Seis cervezas por favor!" Bjuder du? :)

Lite längre bort också vid stranden finns en karaoke bar för den som gillar sjunga. Och lite längre in i byn så finns ett diskotek för den dansglada! Stranden är en blandning av sten och sand absolut helt ok att njuta av antigen du vill simma, bara ta ett dopp eller ligga och steka dig i solen. (glöm ej solskydd då solen är stark :) det är inte kul att blir röd som en tomat och sedan hålla på och bli kastat i någon dojo.

För ja det finns olika dojos och tränings anläggningar där de olika passen hålls. Det hålls också pass vid parkeringen där det finns en lite bana där det iaido passen hålls. Och ett pass hålls också vid en skogsdunge. Och det sista passet hålls på stranden sista dagen. Det är både kul och krävande då det blir mycket ålande i sanden till vattnet och till baka och själva teknikerna utförs i vattnet. Här är det bäst att inte glömma att ta med en gammal gi.