top of page

Seminar, Gendai Nihon Kobudo Federacions årsmöte och middag. Nov 29-dec 2.

Den 29 november medan stora snöflingor dalade ner på Arlanda åkte 4 medlemmar från Tamashigoe Dojo till årsmötet, seminarium och Enbu uppvisning i staden Figueres i provinsen Girona i Spanien. Tempraturen växlade mellan 25 grader och helt ner till 6 grader nattetid. Men jaa det snöade ju i Svergie så vi hade det skönt!


På kvällen efter att ha instalerat oss i lägenheten var vi först och tränade i Honbo Dojo och sedan ute och åt tillsammans med alla andra som hade kommit från andra klubbar runt om i Spanien och från England och Belgien. På träningen gick igenom allt vi skulle göra till programmet på uppvisningen som skulle vara på eftermiddagen efter förmidagens alla semiarier.


Under förmiddagen fanns det många olika seminarier att välja på olika mattorna. Det var både Aiki Jujutsu, Nihon Jujutsu, Iai Jutsu Karate och Kobudo.


Tamashigoe dojo deltog i Aiki Jujutsu seminarierna.


Sensei Marianne undervisade också barngrupp 4-6 åringar.


Vi deltog också på en stor gemensam middag där diplom och precenter delades ut för klarade graderingar och väl utförda uppgifter och hjälpsamhet vid olika arrangemang. Diplom från Japan för graderingar i Iaido delade också ut.


Det blev en tidig hemfärd med bil till Barcelona el Prat 04:00 för att hinna med vårat flyg 08:00 den 2 december från El Prat.


bottom of page